Zangles voor mannen

 

Zangles voor mannen is gefocust, hoe kan het ook anders, op de man. Er zijn veel verschillen in het stemgebruik van mannen en vrouwen. Dit betekent ook dat mannen vaak tegen andere problemen aanlopen dan vrouwen, omdat het nou eenmaal anders werkt.

 

Waar houd ik rekening mee bij zangles voor mannen?

Eigenlijk geldt wat ik voor zangles bij mannen zeg, ook voor andere lessen. Wat ik namelijk belangrijk vind, is om mijn lesmethode aan te passen aan de leerling. Hoe de les er uit ziet, heeft dus alles te maken met wat de leerling nodig heeft. Mannen lopen vaak tegen andere dingen aan dan vrouwen tijdens het zingen. Voorbeelden hiervan zijn ‘hoogtevrees’, veel druk tijdens het zingen en overslaan. Zeker tijdens de stembreuk kan dit laatste vaak voorkomen, wat kan zorgen voor een deuk in het zelfvertrouwen en soms zelfs tot het stoppen met zingen vanwege schaamte. Zonde!

Ik geef in mijn lessen de tools en het vertrouwen om lekker en vrij te kunnen zingen.

 

Het voordeel van les van een man

Los van dat het belangrijk is dat je een klik hebt met de leraar of coacht die je kiest, is het ook wel fijn dat iemand je kan coachen op een manier die voor jou werkt. Het bijkomend voordeel wat ik heb ten opzichte van mijn vrouwelijke collega’s is dat ik het makkelijk voor kan doen. Dit werkt voor veel mannen toch verhelderend, omdat je meteen hoort wat er gevraagd wordt. Daarnaast weet ik als man ook snel waar je tegen aanloopt tijdens het zingen, omdat ik hier zelf ook mee te maken heb of heb gehad.

 

Mijn manier van lesgeven

 Er zijn een aantal dingen die ik belangrijk vind als zangcoach. Ik vind het belangrijk dat een leerling doelen heeft. Die hoef je nog niet kraakhelder te hebben, maar die formuleren we  dan wel samen, maar we lessen niet om het lessen: we werken ergens samen naartoe.

Je bent hiervoor zelf ook verantwoordelijk. Namelijk: ik kan je coachen in hoe je je doelen bereikt, maar uiteindelijk moet je het wel zelf gaan doen.

Aan de andere kant vind ik het belangrijk om een sfeer in de les te creëren waarin er veiligheid en vertrouwen is. Dat je durft fouten te maken (want daar leer je van). Dat je vrijuit durft te zingen. Dat je nieuwe dingen durft te doen.  Omdat ik rustig, helder, eerlijk en betrouwbaar ben, geef ik je die veiligheid om je open te stellen en nieuwe doelen voor jezelf durft te maken. Want de sky is the limit en samen kunnen we die bereiken.

 

Wilde het een keer meemaken? Boek hier je adviesles!