Online Zangles

 

Online zangles is op zich niets nieuws natuurlijk, maar het heeft door de corona-crisis wel een vlucht genomen. Zo’n online zangles heeft zijn voor en nadelen. Een voordeel is dat het vanuit huis kan, dus je ook zangles kan volgen bij iemand die bij wijze van spreke aan de andere kant van de wereld woont. Zo heb ik zelf op deze manier bijvoorbeeld een zanger gecoacht uit Spanje. Een nadeel is dat je niet fysiek bij elkaar in dezelfde ruimte bent, dus dat vergt voor de leerling en coach een hogere focus.

Voor een online zangles zijn er 2 dingen heel erg belangrijk. De zangcoach moet een goed analytisch gehoor hebben en door de eventuele ruis heen kunnen luisteren over wat er op dat moment nodig is voor de leerling. De leerling moet zelf meer verantwoordelijkheid pakken dan in een fysieke les. 

 

Mijn manier van lesgeven

 

Er zijn een aantal dingen die ik belangrijk vind als zangcoach. Ik vind het belangrijk dat een leerling doelen heeft. Die hoef je nog niet kraakhelder te hebben, maar die formuleren we  dan wel samen, maar we lessen niet om het lessen: we werken ergens samen naartoe.

Je bent hiervoor zelf ook verantwoordelijk. Namelijk: ik kan je coachen in hoe je je doelen bereikt, maar uiteindelijk moet je het wel zelf gaan doen.

Aan de andere kant vind ik het belangrijk om een sfeer in de les te creëren waarin er veiligheid en vertrouwen is. Dat je durft fouten te maken (want daar leer je van). Dat je vrijuit durft te zingen. Dat je nieuwe dingen durft te doen.  Omdat ik rustig, helder, eerlijk en betrouwbaar ben, geef ik je die veiligheid om je open te stellen en nieuwe doelen voor jezelf durft te maken. Want de sky is the limit en samen kunnen we die bereiken.

 

Boek hier je (online) les!