Manier van werken

Talent excellent maken, daar ligt mijn passie als vocal coach. Ik werk graag met bewuste en gemotiveerde leerlingen die misschien nog niet precies weten waar ze staan, maar wel weten waar ze willen komen. En daar help ik graag bij. Wat mij betreft beschikt een zanger of zangeres over de volgende 3 zaken:

  • Techniek –> Dit is de gereedschapskist waaruit je kan putten. Hoe meer die gevuld is, des te makkelijker gaat het zingen.
  • Vertrouwen –> In jezelf, in je stem, in je eigen muzikaliteit, in het gevoel dat je zingend op je plek bent, er durft te staan en jezelf durft te laten horen.
  • Noodzaak –> Zingen betekent je kwetsbaar opstellen, jezelf zaten zien en (letterlijk) laten horen. Om dit te doen, moet je dus zelf ook echt de noodzaak voelen, je moet het écht willen.

Vrij voelen

Zingen is, zelfs voor de meest ervaren zangers, altijd een beetje eng. Je eigen grenzen verleggen en buiten je comfort zone gaan zingen (je weet wel, daar waar ‘the magic happens’) is nog enger. Maar om te leren is het belangrijk dat je je vrij voelt. Dat je durft te experimenteren, uit de bocht te schieten en ‘op je bek te gaan’ in de les. Zodat je je grenzen kan verleggen en niet altijd de ‘veilige weg’ hoeft te kiezen als je op het het podium staat. Omdat je nu weet wat je kan.

Openheid en betrokkenheid

Ik geloof dat openheid en betrokkenheid bijdragen een veilige en vertrouwelijke sfeer. Daarom ben ik echt eerlijk. Als iets niet goed of gezond is, hoor je het dus. Klank is vaak een kwestie van smaak en je zult niet snel van me horen of ik iets mooi vind of niet. Maar ik zal wel heel eerlijk zijn als hetgeen wat je doet niet aansluit bij je wens of dat wat je wil leren.

Ook ben ik zeer betrokken. Ik denk met je mee over geschikt repertoire, kom een keer bij je optreden kijken en ben benieuwd hoe het met je gaat. We vormen samen een team dat het meeste uit jouw stem wil halen.