Zangles voor je bruiloft

Zangles voor je bruiloft? Dat klinkt waarschijnlijk voor de meeste mensen heel gek. Maar ik heb het geluk gehad een aantal mensen te mogen coachen die één specifiek doel hadden: zingen voor aanstaande, of net nieuwe, man/vrouw. Hoe bijzonder is dat!

 

Wanneer zangles voor je bruiloft handig is

De meeste mensen zingen niet op hun eigen bruiloft. Behalve misschien tijdens de feestavond heerlijk gelukkig meelallen met de hits uit hun jeugd zoals “Vlieg met me mee” of “I’ve got the key, I’ve got the secret’. Maar hoe mooi is het om zelf een liedje te zingen tijdens de ceremonie. Veel mensen kiezen een professionele zanger of zangeres om hun speciale nummers te zingen tijdens de ceremonie. Dat doe ik ook vaak, zelf of met Song for you. Maar wat maakt een ceremonie nou unieker dan zelf een lied zingen voor je aanstaande man of vrouw?

 

Lees in dit blog wat dat zo bijzonder maakt. Durf jij het? Dan is het verstandig je goed voor te bereiden.

 

Goed voorbereid naar je bruiloft

Zingen kan op zichzelf natuurlijk al best spannend zijn. Als je voor de liefde van je leven staat, en je wilt op het moment supreme je liefde uitdrukken met een lied, wordt die spanning natuurlijk alleen nog maar groter.

De zanglessen naar de bruiloft toe zijn dan ook voornamelijk gericht op grip. Daar valt enerzijds een stuk techniek onder, immers techniek geeft grip en anderszijds een stuk voorbereiding. Hoe beter je bent voorbereid, hoe minder spannend het is. We bereiden uiteraard het lied goed voor, zodat je precies weet wat je wilt gaan doen, maar besteden ook aandacht aan de externe factoren waar je tegen aan kan lopen op de dag zelf.

Alles wat we in de voorbereiding mee nemen, overvalt je niet meer op de dag zelf. We bespreken tijdens de les, wat er allemaal kan gebeuren, welke factoren het op de dag zelf moeilijk kunnen maken (denk bijvoorbeeld aan ontroerende speeches en een in tranen geroerde wederhelft).

Kortom, de zanglessen voor je bruiloft zorgen ervoor dat je goed voorbereid, met vertrouwen je (aanstaande) man/vrouw toe kunt zingen voor een uniek moment tijdens jullie bruiloft.

 

Meer weten?

Laat van je horen via het contactformulier, dan plannen we een adviesles waarin we ook gelijk kijken hoe we je voorbereiding zo goed mogelijk kunnen maken.